Home

22jún2018

– de voltak az unokáim

Varázslatos dolog lehetett és úgy néz ki, az idén sem lesz kevésbé az. Az akkor kettő és öt éveseink utána hetekig sátorba kívánkoztak . A kicsinek egybe is mosódott a két szó jelentése –  a sátor, az fesztivál volt egy darabig 🙂

Munka és szórakozás , ahol a jól végzett feladatnak peták a fizetsége és ez nem ugyanaz, mint mikor kinyafogjuk anyától egy forduló árát. Itt rádolgoztam , ügyes voltam, okos voltam, ez sokkal többet ér.

Borzasan kibújni reggel a sátorból, kipróbálni sípot, dobot, nádihegedűt. Nemezelni, agyagozni , nagy kosárban körhintázni. Talicskát taxinak megélni, száz meg száz csodát kipróbálni, s ha már nem bírjuk  megpihenni.

Nem láttam, nem voltam ott, mégis örömet adott.  Segített ebben néhány beszédes fotó 🙂

Köszönjük a szervezőknek !

 

 

 

1jún2018

Alig 40 perc alatt elfogyott a rendelkezésre álló jegyek és sátorhelyek fele! Kedden ismét elindítjuk a jegyek árusítását, hogy azoknak is legyen esélyük vásárolni, akik a hosszú hétvége miatt nincsenek gépközelben! Megértéseteket köszönjük.

31máj2018

 

Ha megfordult már valaha a fejedben, hogy kipróbálnád az írói készségeidet vagy csak szívesen felidéznéd a gézengúzos élményeidet, akkor itt az alkalom. Ragadj billentyűzetet és fogalmazd meg egy-két bekezdésben, hogy mi tetszett a legjobban eddig a gézengúzos hétvégéken, vagy akár azt is, hogy miért szeretnél részt venni az idei eseményen. Figyelj arra, hogy legyen olvasmányos, hiszen remélhetőleg mások is el fogják olvasni, no meg arra is, hogy ne legyen túl hosszú, esetleg ne legyen túl rövid. A gyerek@gezenguzok.ro email címünk egyebek között arra is alkalmas, hogy az írásaitokat ide irányítsátok, a www.gezenguzok.ro címen található honlapunk pedig minden más mellett jó lesz arra is, hogy ezeket közzé is tegyük. Minél előbb külditek, annál hamarabb az olvasók elé kerülnek, de a sorsoláson csak azok az írások vehetnek részt, amelyek június 15. előtt érkeznek. Jeligével vagy saját névvel írjátok, mi úgy tesszük közzé, ahogy kéritek, a családi belépő sorsolását pedig a random.org weboldal segítségével június 22-én ejtjük meg.

Reméljük, hogy sokan kaptok kedvet az íráshoz!

31máj2018

Kedves Gézengúzok!

Mivel már nagyon sokan kérdeztétek, ezúton tájékoztatunk titeket, hogy június 1-jétől kezdődően lehet majd jegyet váltani az idei Gézengúzok Gyerekfesztiválra. Az időzítés nem véletlen, hiszen úgy gondoljuk, hogy ez egy szép ajándék lehet a kis gézengúzoknak gyereknapra. Dolgozunk azon is, hogy egyszerűsítsük a jegyek vásárlását és interneten keresztül is működjön a befizetés. Idén a felnőtteknek 40 lejbe, a gyerekeknek 10 lejbe kerül a jegy függetlenül attól, hogy egy napra vagy a fesztivál teljes idejére jönnétek. Egy sátorhely idén 10 lejbe kerül. Ne feledjétek, a III. Gézengúzok Gyerekfesztiválra július 6-7-8-án kerül sor a megszokott helyszínen, Nyárádszentlászlón a Pásztortűz Panziónál. A fejleményekről továbbra is a Facebook-oldalunkon értesülhettek, úgyhogy kövessetek. 

12jún2017
Kedves Látogató!

A szabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól!

A tábor minden résztvevőjének kötelessége az ország valamennyi hatályos jogszabályának betartása.

A Gézengúzok Gyerekfesztiválra a helyszínen vásárolható belépő karszalaggal, illetve érvényes meghívóval juthatsz be. A belépő megvásárlása csak akkor jogosít fel a rendezvényre történő belépésre, ha elfogadod a Gézengúzok Gyerekfesztivál belső szabályzatát, amely a honlapon megtalálható.

A rendezvény látogatása 12 éven aluliak számára 5 lej, 12 év fölött 25 lej.

A jegy a Fesztivál egész idejére érvényes. A belépő hamisítása törvénybe ütköző tevékenységnek minősül, amely büntetőjogi következményekkel jár! A kísérő a szervezők kérésére köteles igazolni a gyermek életkorát.

A résztvevő gyermekek felügyeletét csak a műhelyeinkben és foglalkozásaink alatt vállaljuk. Ezen kívül a fesztivál területén, a sátorozóhelyeken, vagy bárhol máshol, a gyermekek felügyelete a szülőkre hárul. A fesztiválon nem működik gyermekmegőrző, így a „fogadj örökbe” egy gyereket akcióban résztvevők a velük hozott gyerekről is kell gondoskodjanak.

A karkötőt a Gézengúzok Gyerekfesztivál területén való tartózkodás ideje alatt a csuklódon kell viselned. Ezt a szervezők a Fesztivál területén folyamatosan ellenőrzik. Az elveszett vagy sérült karkötő nem helyettesíthető. Csak a kézen hordott karszalag számít érvényesnek.

A fesztivál ideje alatt a táborban önkéntes családorvos fogja biztosítani az orvosi ügyeletet. A vöröskeresztes háznál található telefonszámon lehet majd elérni, amennyiben éppen nem tartózkodik a szobában.

A Gézengúzok Gyerekfesztivál területére a következőket bevinni, illetve a tábor területén hordozni, szigorúan TILOS:

  •  szúró- vagy vágóeszközt (bicska, kés, olló stb.)
  • bármilyen fegyvert, fehérfegyvert vagy fehérfegyvernek használható tárgyat
  • bármilyen, más testi épségét veszélyeztethető tárgyat

Kérünk, hogy a szemetet az erre a célra kijelölt helyeken tárold!

A parkolóhelyek és sátorozóhelyek száma korlátozott! Javasoljuk, hogy a sátorozó családok már péntek reggel kezdjenek érkezni, hogy az esetleges torlódást elkerülhessük. A sátorozás és parkolás ingyenes. A térképen megjelölt sátorozóhelyeket a megfelelő szabályozás szerint lehet vagy sem autóval megközelíteni. Kérünk fogadjátok el forgalomirányító önkénteseink javaslatait, a parkolást és sátorozást illetően.

Nem vállaljuk a felelősséget a vagyontárgyakért és az esetlegesen keletkező más károkért.  Abban az esetben, ha a résztvevők közül valaki tudatosan, rosszindulatból vagy véletlenszerűen, saját hibájukból károkat okoz a Fesztivál területén, köteles az okozott károkat megtéríteni.

A Gézengúzok Gyerekfesztivál ideje alatt a szervezők fotókat, videófelvételeket fognak készíteni a résztvevőkről, a foglalkozásokról, az elkészült alkotásokról. A felvételeken megjelenő személyek semmilyen követeléssel nem léphetnek fel a rendezőkkel, a felvétel készítőjével vagy annak jogos felhasználójával szemben.

A rendezvényről kép- és hangfelvétel kizárólag a szervezők írásbeli beleegyezésével készíthető. Fényképezni szabad (kivétel: ha az előadó képviselője, illetve a szervezők nem járulnak hozzá ehhez).

A vízellátás és tisztálkodási lehetőség korlátozott! Vezetékes víz nincs bevezetve a faluba, ezért mindenki próbáljon takarékosan bánni a vízzel, senki nem szeretne anélkül maradni.

A tábor területén szemeteskukák lesznek kihelyezve. Ettől függetlenül mindenkit kérünk, vigyázzon a tisztaságra és mindenki szedje össze a maga után hagyott szemetet.

A fesztivál területén belől tüzet gyújtani szigorúan tilos.

A sátortáborban éjszaka kevés fény lesz, hogy a gyerekeket ne zavarja, és mindenki nyugodtan pihenhessen. Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával fejlámpát, ezzel elkerülhetjük, hogy fejre essünk a sátrak között és a szomszéd sátrát sem bontjuk le egy mozdulatból.

Ha kérdésetek van, forduljatok a szervezőkhöz! Minden résztvevőnek tartalmas időtöltést és jó szórakozást kívánunk! A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

A fesztivált rossz idő esetén is megtartjuk!

Az előzetesen kifizetett belépőket, szállásfoglalásokat nem áll módunkban visszatéríteni!

Köszönjük megértéseteket, várunk szeretettel!

12jún2017

Örök kérdés, hogy autóval be lehet-e állni a sátrak mellé. Be lehetne, de nem szabad! 😀 Az autókat egy erre a célra kialakított külön parkolóban lehet hagyni. Természetesen, amikor megérkeztek akkor a sátortábor közelében kipakolhatjátok a csomagjaitokat.

Kérünk csak a kijelölt helyeken dohányozzatok (a gyerekek sehol), a játékok között, mellett, alatt és fölött kérünk ne füstöljetek a gyerekek orra alá. Ugyanakkor arra is figyeljünk, hogy a cigaretta csikkeket ne a fűben mászkáló gyerekek szedjék össze. Persze tudjuk, hogy ezt Ti is így gondoljátok, igazából csak azért írtuk le, hogy legyenek szabályok.szabalyzat

Tüzet kérünk ne rakjatok. Az egyenesen tilos! Mivel minden, házak, játékok és még a tábor területén lévő fák is fából vannak, ezért igencsak nem lenne jó a tűzzel játszani. Szemetet mindenki maga után takarít. Ha valaki mégsem, akkor azt nyugodtan szólítsátok meg, hogy vannak szemetesek és nem szégyen használni.

A víz. Szóval, nincs a településen vezetékes víz, a tábor, a konyha, a mosdók ellátása kútból történik. Ezért arra kérünk, nagyon szépen, hogy felelősen, takarékosan használjátok, hogy maradjon másnak is.

És akkor írjunk valamit, amit szabad:

  • szabad mosolyogni
  • szabad a fűben háton fekve bárányfelhőket bámulni
  • szabad más gyerekének is segíteni, ha bajban van
  • szabad önfeledten játszani, akkor is ha nem vagy gyerek
  • szabad más apukákkal és anyukákkal ismerkedni, csak otthon ne legyen gond belőle.

Aztán még van sok minden más, ami nem tilos. Együtt felfedezzük.