Céljaink

Néhány szóban a Gézengúzok Gyerekfesztiválról

Felgyorsult világunk a gyereknevelés tekintetében is számtalan lehetőséget nyújt információhoz való hozzáféréshez, új és új dolgokat tanulhatunk arról, hogy miként válhatunk jobb és felelősségteljesebb szülővé, azonban ezek mellett a fogyasztói társadalom mindennapi hajtása mellett könnyen előfordulhat, hogy pont a gyerekeink körében eltöltött minőségi idő szinte észrevétlenül lerövidül.

A Gézengúzok gyerekfesztivál kísérletet tesz arra, hogy szülő és gyerek számára izgalmas, tanulással, nevetéssel és szórakozással egybekötött programot, ezáltal pedig minőségi időtöltést biztosítson. A rendezvény középpontjában a gyerekek állnak, és a programokat is főként úgy gondoljuk ki, hogy azok az 1 évesektől a 12 évesekig mindenki számára élvezhetőek legyenek. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az itt eltöltött idő, a programokban való részvétel, a játékok kipróbálása nem csak a gyerekek, hanem a szülők számára is emlékezetes élményt, a családi kötelékek megerősödését nyújthatja.  Célunk a gyerekek személyiségfejlesztése, a közösségi érzés kialakítása és formálása a kicsikben, erősítése a „nagyokban”. Ügyességi, logikai, készség- és képességfejlesztő játékok, kézműves tevékenységek, oktatás, közös éneklés, táncház, koncertek és jókedv. Ezt kínáljuk.

  • Mind a helyszín, mind az időpont tekintetében fontosnak tartottuk, hogy a családok természetközeli, ugyanakkor kulturált, rendezett és biztonságos környezetben tölthessenek el három napot. Ugyanakkor tudatosan kerestünk lehetséges helyszíneket a Nyárádmentén, hiszen a táj szépsége és az emberek barátságossága egyaránt odafigyelésre ad okot.
  • Ezek figyelembe vételével az első Gézengúzok gyerekfesztiválra 2016 júliusában került sor a nyárádszentlászlói Pásztortűz Panzió és Gyermektábor területén. 2018-ban július 6-8. között táborozhatnak az érdeklődők. A júliusi időjárás lehetővé teszi, hogy a gyerekek számára roppant izgalmas módon a családok sátorban töltsék az éjszakákat. A szabadtéri tevékenységekhez szükséges körülményeket rendezett, és a hagyományos székely életteret hűen megidéző környezet biztosítja, továbbá kedvezőtlen időjárás esetén adottak azok a zárt terek is, amelyek a programok megvalósítását ilyen esetben is garantálják.