Táborszabályzat

A Gézengúzok Gyerekfesztivál Szabályzata

Kedves Látogató!

A szabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól!

A tábor minden résztvevőjének kötelessége Románia valamennyi hatályos jogszabályának betartása.

A Gézengúzok Gyerekfesztiválra a  belépő karszalaggal, illetve érvényes meghívóval juthatsz be. A belépő megvásárlása csak akkor jogosít fel a rendezvényre történő belépésre, ha elfogadod a Gézengúzok Gyerekfesztivál belső szabályzatát, amely a honlapon megtalálható és aláírod belépéskor a szabályzatunk elfogadásáról szóló nyilatkozatot.

A rendezvény látogatása gyerekek számára 10 lej, felnőtteknek 40 lej, a sátorhely idén 10 lejbe kerül.

 

További fontos szabályok:

 • A jegy a Fesztivál egész idejére érvényes. A belépő hamisítása törvénybe ütköző tevékenységnek minősül, amely büntetőjogi következményekkel jár! A kísérő a szervezők kérésére köteles igazolni a gyermek életkorát.
 • A résztvevő gyermekek felügyeletét csak a műhelyeinkben és foglalkozásaink alatt vállaljuk. Ezen kívül a fesztivál területén, a sátorozóhelyeken, vagy bárhol máshol, a gyermekek felügyelete a szülőkre hárul. A fesztiválon nem működik gyermekmegőrző.
 • A karkötőt a Gézengúzok Gyerekfesztivál területén való tartózkodás ideje alatt a csuklódon kell viselned. Ezt a szervezők a Fesztivál területén folyamatosan ellenőrzik. Az elveszett vagy sérült karkötő nem helyettesíthető. Csak a kézen hordott karszalag számít érvényesnek.
 • A fesztivál ideje alatt a táborban önkéntes családorvos fogja biztosítani az orvosi ügyeletet. A vöröskeresztes háznál található telefonszámon lehet majd elérni, amennyiben éppen nem tartózkodik a szobában.

A Gézengúzok Gyerekfesztivál területére a következőket bevinni, illetve a tábor területén hordozni, szigorúan TILOS:

 1. szúró- vagy vágóeszközt (bicska, kés, olló stb.)
 2. bármilyen fegyvert, fehérfegyvert vagy fehérfegyvernek használható tárgyat
 3. bármilyen, más testi épségét veszélyeztethető tárgyat
 • Kérünk, hogy a szemetet az erre a célra kijelölt helyeken tárold!
 • A parkolóhelyek és sátorozóhelyek száma korlátozott! Javasoljuk, hogy a sátorozó családok már péntek reggel kezdjenek érkezni, hogy az esetleges torlódást elkerülhessük. A parkolás ingyenes. A térképen megjelölt sátorozóhelyeket a megfelelő szabályozás szerint lehet vagy sem autóval megközelíteni. Kérünk fogadjátok el forgalomirányító önkénteseink javaslatait, a parkolást és sátorozást illetően.
 • Nem vállaljuk a felelősséget a vagyontárgyakért és az esetlegesen keletkező más károkért.  Abban az esetben, ha a résztvevők közül valaki tudatosan, rosszindulatból vagy véletlenszerűen, saját hibájukból károkat okoz a Fesztivál területén, köteles az okozott károkat megtéríteni.
 • A Gézengúzok Gyerekfesztivál ideje alatt a szervezők fotókat, videófelvételeket fognak készíteni a résztvevőkről, a foglalkozásokról, az elkészült alkotásokról. A felvételeken megjelenő személyek semmilyen követeléssel nem léphetnek fel a rendezőkkel, a felvétel készítőjével vagy annak jogos felhasználójával szemben.
 • A rendezvényről kép- és hangfelvétel kizárólag a szervezők írásbeli beleegyezésével készíthető. Fényképezni szabad (kivétel: ha az előadó képviselője, illetve a szervezők nem járulnak hozzá ehhez).
 • A vízellátás és tisztálkodási lehetőség korlátozott! Vezetékes víz nincs bevezetve a faluba, ezért mindenki próbáljon takarékosan bánni a vízzel, senki nem szeretne anélkül maradni.
 • A tábor területén szemeteskukák lesznek kihelyezve. Ettől függetlenül mindenkit kérünk, vigyázzon a tisztaságra és mindenki szedje össze a maga után hagyott szemetet.
 • A fesztivál területén belől tüzet gyújtani szigorúan tilos. 
 • A sátortáborban éjszaka kevés fény lesz, hogy a gyerekeket ne zavarja, és mindenki nyugodtan pihenhessen. Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával fejlámpát, ezzel elkerülhetjük, hogy fejre essünk a sátrak között és a szomszéd sátrát sem bontjuk le egy mozdulatból.
 • A fesztivált rossz idő esetén is megtartjuk!
 • Az előzetesen kifizetett belépőket, szállásfoglalásokat nem áll módunkban visszatéríteni!   

Ha kérdésetek van, forduljatok a szervezőkhöz! Minden résztvevőnek tartalmas időtöltést és jó szórakozást kívánunk! A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Köszönjük megértéseteket, várunk szeretettel!